Ako zariadiť detskú izbu

Premýšľate nad tým, ako zariadiť detský pojíček tak, aby bol čo najútulnejší? Pokiaľ sa chystáte zariaďovať detskú izbičku, máme pre Vás niekoľko tipov, ako docieliť to, aby sa deti nemohli svojej izbičke nabažiť a cítili sa v nej skvele!

Základom sú farby

Pri zariaďovaní interiéru platí pravidlo, že má byť použitých maximálne 5 farieb, az toho 3 by mali byť dominantné. Preto sa pred tým, než začnete izbičku zariaďovať, zamyslite s citom nad paletou farieb, ktorú v detskej izbe mať. Nezabudnite tiež na to to, či bude postupom času ľahké k nim postupne hľadať ladiace doplnky, s čím Vám radi na našom eshope pomôžeme. :)

Pozor na nábytok

Pri zariaďovaní izbičky je dobré zarieť od postele, pretože je to jeden z najväčších kusov nábytku, a bude teda určovať štýl zvyšku miestnosti. Pokiaľ sa rozhodnete pre bielu posteľ, mal by byť aj zvyšok nábytku biely, ak pre drevenú, voľte radšej prírodné farby. Pokiaľ budete vyberať nábytok náhodne, je veľká pravdepodobnosť, že spolu nebude ladiť a konečná podoba izbičky nebude ucelená.

Doplnky = útulno

Konečne nastáva chvíľa, kedy si izbičku vyšperkujete k dokonalosti. :) Dopnky a dekorácie určia konečnú atmosféru a pocit z miestnosti. S celkovým vzhľadom je dobré mať aj zladené obliečky a závesy. Praktické bývajú rôzne vaky na hračky a ďalšie úložné priestory. Ich najväčšou výhodou je, že je rýchlo upratané, a tiež sa dajú jednoducho a lacno obmeňať. Biele steny sa naopak môžu rozžiariť, keď na ne zavesíte poličky, obrázky alebo plagáty.

Osobnosť dieťaťa

Rešpektujte osobnosť svojich detí a tiež to, čo majú rady, a podľa toho im izbičku vybavte. Ak máte dievčatko, ktoré má rada baletky či jednorožce, určite si u nás vyberiete zo širokej ponuky bábik a textílií v pastelových farbách. A ak máte chlapčeka, ktorý má rád zvieratká, polepte jednu stenu samolepkami so zvieratkami. Nezabudnime však nikdy na to, že izbička je pre deti a nie pre dospelých, tak im dajme možnosť pri vzniku izbičky byť.

Pokiaľ budete mať záujem, neváhajte sa na nás obrátiť a so zariaďovaním izbičky Vám radi poradíme. :)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.