Tipy na textílie do detskej izby

Detská izba pre chlapca, dievča a viac detí môže mať mnoho podôb. Výsledkom by malo byť miesto, kde sa deti cítia príjemne. Ak chcete pre svoje ratolesti vytvoriť príjemné prostredie, pomôže vám k tomu bytový textil, ktorý je vyrobený pre deti.

Stavte na správne kombinácie farieb a vzorov

Textil pre detské izby nám dáva možnosť urobiť interiér detskej izby príjemnejším, útulnejším a rafinovanejším. Ponuka vzorov s detskými motívmi je veľmi široká. Súčasným trendom je kombinovať detské motívy s neutrálnymi farebnými odtieňmi a vzormi v podobných farbách.

Textilné závesy, vankúše alebo koberec s motívmi zvieratiek, autíčok, bábik alebo filmových postavičiek možno kombinovať s jednofarebnými textíliami alebo so vzormi s bodkami, kvetmi alebo obláčikmi v rovnakej farebnej škále. To odľahčí a upokojí priestory s výraznými a hravými vzormi na detskom textile.

Textilné dekorácie ľahko premenia priestor

Použitie univerzálnych vzorov, ako sú bodky, pruhy, vlny, kruhy a bloky, nespôsobí, že miestnosť bude naraz vyzerať príliš detsky, čo ocenia najmä staršie deti. Keď deti vyrastú, stačí vymeniť textílie a tapety s typicky detskými motívmi.

Detské motívy môžete doplniť jednofarebnou textíliou alebo tapetou. Takto sa vám nestane, že by ste priestor zahltili vzormi. Jednofarebné, tlmené farby vnesú do priestoru príjemný pokoj a harmóniu v kontraste so živými detskými vzormi. Priestor pôsobí moderne, veselo a optimisticky.

V jednoduchosti je krása

Ak sa rozhodnete pre žiarivé farby, dobre sa k nim hodí neutrálna farba, napríklad biela na stenách. Obľúbený severský alebo škandinávsky štýl je o jednoduchosti a pôsobí čisto a vzdušne.

Textil je veľmi poddajný materiál a jeho cena je oveľa nižšia ako cena nábytku, takže je ľahké priestor osviežiť. Okrem klasických záclon, závesov a poťahov môžete použiť rôzne priečky, látkové paravány, vrecká a kapsičky na uloženie hračiek a drobností alebo vankúše rôznych tvarov.

K textíliám do detskej izby patria aj detské koberce, koberčeky a predložky, detské posteľné obliečky a deky alebo aj rôzne pufy a podlahové vankúše, ktoré milujú všetky deti. Vyhľadajte si na našej webovej stránke inšpiráciu so svojimi deťmi a kombinujte doplnky.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.