Detské stany a domčeky do detskej izby

Zariaďujete úplne novo alebo renovujete či obmieňate detskú izbu? Izba by sa mala predškolákom a školákom páčiť, ale mala by byť aj vkusná a praktická. Zamerajte sa na pastelové farby, oblé tvary a detské kvalitné detský nábytok a dekorácie, ktoré majú dlhú životnosť. Zamerajte sa na detaily. Deti potrebujú miesto, kde sa môžu schovať a odreagovať. Využite do izby stany a domčeka s tunelom.

Stany a domčeky na hranie

Detské stany a domčeky na hranie vytvoria deťom priestor, kam sa môžu schovať. Získajú vlastné malé kráľovstvo priamo uprostred detskej izby, kde sa môžu odreagovať. Oddýchnu si od podávaných výkonov v škole či pri športe a harmonizujú si svoju myseľ a duševnú pohodu. Stany či domčeky na hranie zahŕňajú rôzne vzory pre dievčatá i chlapcov. Doprajte deťom stan pre princeznú, rytiersky stan alebo teepee pre indiánov. Detský domček môže byť aj s tunelom. Malé hracie stany sú kvalitné a vydržia aj ich intenzívne vyvádzanie. Hracie stany a domčeky je možné navyše postaviť v detskej izbe aj na záhrade.

Detské stany a domčeky

Pokiaľ detskú izbu zdieľajú deti podobného či veľmi rozdielneho veku, je ho potrebné rozdeliť na zóny. Môžete použiť detský nábytok, regály, skrinky, komody, textilné závesy, japonské steny, aby ste každému dieťaťu dopriali občas chvíľku súkromia. Vďaka stanom a domčekom sa deti môžu zaliezť do svojich skrýš a vďaka bohatej detskej fantázii sa v nich môžu skvele hrať. V detskej izbe je potrebné vyčleniť dostatok miesta na spanie, hru aj štúdium a kreatívne činnosti. Každé dieťa by malo mať kus tohto priestoru iba pre seba. Deti sa totiž veľmi rady hrajú vo svojom vlastnom malom svete.

Útočisko poskytujúce deťom súkromie

Pre dieťa je v každom veku dôležitá určitá miera súkromia. Nutné je preto vytvorenie súkromného priestoru pre deti rôzneho veku aj súrodenca opačného pohlavia. Pri členení priestoru nezabudnite deťom zaistiť v každej časti detskej izby dostatok svetla, najlepšie toho denného. Menšie deti do izbičky ocenia klasický stan, teepee aj detský stan s preliezacím tunelom. Detské stany a domčeky na hranie deti jednoducho jednoznačne milujú. Pri zvolení správnej farebnej kombinácie sa do izbičky hodia aj sedacie vaky, taburety, detské stoličky aj kresielka, ktoré môžu byť aj závesné alebo v podobe hojdačiek.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.